Tatueringar går aldrig ur tiden

Att tatuera sig är ett livslångt beslut och många tvekar just därför, för tänk om man ångrar sig och hur kommer tatueringen egentligen se ut när jag är 80 år? Ja, tatuering är ett livslångt beslut men skulle man ångra sig så går det faktiskt att ta bort med laser, det kostar förstås och är tidskrävande men är det så att tatueringen gör att du mår dåligt, ja då måste det få kosta för då är det ju värt det. Men för att man inte ska hamna i den sitsen så har vi några goda råd att delge er:

  1. Undvik att tatuera in namn på din kille eller tjej, inte heller en god vän eller annan bekantskap för är det så att man beslutar sig för att gå skilda vägar, ja, då kanske inte tatueringen känns så rolig längre. Eller om du och din vän blir osams och bestämmer er för att bryta bekantskapen. Relationer kommer och går men tatueringen består, glöm inte det.
  2. Tatuera dig inte när du har druckit, inte ens en öl eller ett glas vin. Du ska vara nykter och säker på din sak.
  3. Impulstatuera dig inte för då kanske du väljer en symbol som känns kul för stunden men som förmodligen inte känns lika kul efter några år.
  4. Välj en symbol som är tidlös, inte en modefluga som sedan inte är en modefluga längre och du går från att känna dig stencool till att känna dig totalt ute.
  5. Fundera över ditt val länge och när ditt beslut känns riktigt rotat så slår du till och gör din tatuering för då kan du verkligen stå för den och känna dig stolt över den.
  6. Välj en bra tatuerare som har fått många goda recensioner, har en hemsida där bilder på tidigare tatueringar syns. Hen ska kunna sin sak ordentligt och gärna ha några års erfarenhet på nacken. Tänk på att vissa tatuerare är duktigare i färg medan andra föredrar att tatuera i svart och vitt så kolla upp det innan.
  7. Välj stället där du ska ha din tatuering med omsorg. Väljer du att tatuera dig på halsen, händerna eller ansiktet så är det ju så att du aldrig kan dölja dem om du skulle vilja det. Som kvinna ska man också vara medveten om att om tatueringen sitter på magen så kommer den förmodligen att förändras vid eventuell graviditet.
  8. Vårt slutliga råd är att du ska gå efter dina egna val och vad du tycker och tänker, om din pojkvän eller flickvän eller någon annan i din närhet menar på att du absolut inte ska tatuera dig så har de faktiskt ingenting med det att göra, det är din kropp och det är ditt beslut.

Vi tycker i alla fall att välgjorda tatueringar är det snyggaste som finns so go for it, för följer du råden ovan så är det ju bara att köra. Man lever bara en gång!